Вања Лазарова - Димитровска - Македонска Фолклорна Антологија
Вања Лазарова - Димитровска - Македонска Фолклорна Антологија Singer: Вања Лазарова - Димитровска
Title: Македонска Фолклорна Антологија
Label: МРТ ‎– МП 21255
Type: Cassette, Compilation, Stereo
Country: Macedonia
Date of released: 1998
Category: Folk, World, & Country
Style: Folk
Size MP3 zip: 1744 mb
Size FLAC zip: 1340 mb
Rating: 5.0✭
Format: MP3 VOX MP3 MP1 MMF XM AU VOC FLAC


Tracklist Hide Credits

А1 Ти Ли Се Најде Лено Мори 4:59
А2 Јано Пиле, Јано 1:47
А3 Еј Гугутка Гука У Гора 1:50
А4 Доко, Доко Мори Црно Око 2:14
А5 Многу Ми Го Фалат Бабо 4:13
А6 Ај Изникна Ми Бадем Дрво 3:24
А7 Девојце Бело, Црвено 4:19
Б1 Во Ливаџе Ладен Извор Има 4:18
Б2 Мори Деј Невено, Невен Душо 1:47
Б3 Пријди, Дојди Елено Мори 2:45
Б4 На Гости Ти Дојдов Кито Мори 4:48
Б5 Еј Ти Куме, Куме Господине
Bagpipes – Пеце Атанасовски*
3:09
Б6 Стојне Бре Моме Кочанско 3:37
Б7 Прошета Се Јовка Кумановка 2:32

Credits

  • Engineer – Панјотов*, Цаневски*, Герасимова*
  • Orchestra – Народниот Оркестар на МРТ* (tracks: А1, А3, А6, Б1, Б2, Б3, Б4, Б6, Б7)
  • Producer – Панјотов*, Грујовски*, Брзанов*

Notes

Придружува Триото кавали на МРТ (А2, А4, А5, А7)
Снимено во студијата на МРТ

Извршен продуцент: Душко Димитровски
Уредник: Методија Автовски
Одговорен уредник: Јане Коџабашија

Македонска Радио Телевизија
ДЕ Музичка и касетна продукција

Според мислењто на Министреството за култура бр. 07-1331/2 од 12. 02.1998 година за ова издане се плаќа повластена даночна стапка.
SpyOFF